Clatite Brasovene
INGREDIENTE:
Aluat:
3 oua, 500 ml lapte, sare, 300 g faina ( pentru 14-15 clatite)
Coaja:
3 oua, 200 g pesmet
Umplutura:
500 g carne de pui, 500 g ciuperci, 1 ceapa, 2 oua, 1 lingura faina, 1 pahar lapte, 2 linguri ulei(untura) , sare, piper, paprica, cimbru uscat- dupa chef
PREPARARE:
Umplutura:
Ceapa, ciupercile si carnea se trec prin masina de tocat ( sa fie cat mai simplu Se incinge uleiul sau untura si se pun toate la calit. Faina se desface in lapte rece si se bate cu ouale. Cand s-au inmuiat si s-au rumenit usor ceapa, carnea si ciupercile ,se adauga sosul cu lapte si ou, cimbru, piper, paprica, sare. Se amesteca bine si se mai lasa sa fiarba cateva minute pana cand amestecul se ingroasa.
Clatitele:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se prajesc clatitele care trebuie sa fie un pic mai groase si mai mari, sa incapa umplutura si sa se poata inchide la capete.
Umplerea:
Clatitele calde se umplu cu amestecul pregatit si se ruleaza ,infundand capetele. Se trec prin ou, apoi prin pesmet si se pun la prajit pana se coloreaza pesmetul si se formeaza coaja- “partea de originalitate a brasovencei” .Se scot pe hartie absorbanta .Se aseaza pe platou si apoi “va curge sosul in valuri” , care sos poate fi de rosii sau de smantana- dupa cum preferi.
Top Romania prezinta ideea zilei:
Iepure cu masline si arpagic:
Ingrediente
1 1/2 kg carne de iepure,
untdelemn, 1 morcov,
1 telina, 500 gr. arpagic,
3-4 linguri otet, 1 ceapa,
2 pahare de vin alb,
boabe de piper,
2 frunze de dafin,
300 gr. masline, 1 lamaie,
sare, suc de rosii,
400 gr. Cimbru
· Mod de preparare
Carnea de iepure, taiata in bucati potrivite se lasa 24 ore in bait pregatit din otet, ceapa, sare, piper, foi de dafin, felii de morcov si telina, apa. Se scot bucatile de carne din bait, se sterg si se prajesc in untdelemn, pina incep sa se rumeneasca. Separat, arpagicul se opareste cu apa clocotita pentru a se curata repede de foile uscate, apoi se caleste in untdelemn pina devine auriu. Se adauga la carne maslinele desarate prin fierbere, sare, piper, cimbru, felii de lamiie curatate de coaja, sucul de rosii si vinul si se introduce totul la cuptor 30 minute, pina s-a patruns bine carnea si a scazut sosul.