Cand esecul aduce bunastare. Oameni care s-au imbogatit dupa ce au cunoscut disponibilizarea


Exista o vorba menita sa-ti reaminteasca ca, uneori, pentru a face un pas inainte e bine sa primesti un branci oarecum rusinos. Nu degeaba unii dintre milionarii lumii au ajuns pe culmile succesului in urma unui esec profesional. Businessinsider a realizat o trecere in revista a celor care au fost concediati inainte de a deveni bogati.

Walt Disney a ramas fara slujba pe care o detinea la publicatia Kansas City Star in 1919. Seful sau considera ca nu avea nici imaginatie, nici idei bune. Cativa ani mai tarziu, Walt Disney avea sa demostreze ca le avea de fapt pe amandoua. Impreuna cu fratele s-a mutat la Hollywood pentru a crea celebrele serii de desene animate care ii poarta astazi numele.
JK Rowling visa sa devina scriitoare inca de pe vreme cand lucra ca secretara la biroul din Londra a companiei Amnesty International. Iar visul sau era atat de intens incat nu-i dadea pace nici la serviciu. In timpul orelor de program ea continua sa scrie pe ascuns nuvele si povesti pentru copii. Asta i-a adus concedierea dar si pe Harry Potter, personajul care avea sa o faca multimilionara.    
Lui Oprah Winfrey i s-a spus initial ca nu este facuta pentru televiziune. Asta pentru ca obisnuia sa se implice emotional in povestile pe care le prezenta pe cand era angajata ca reporter la WJZ-TV din Baltimore. Seful sau a muta-o atunci de la stirile de seara la un show difuzat in timpul zilei, cu o audienta mult mai scazuta. Iar Oprah a facut ce a stiut mai bine, a urcat cotele de audienta pe culmi nebanuite.
Jerry Seinfeld a realizat ca este concediat in momentul in care nu si-a mai gasit replicile in scenariul pentru sitcomul Benson. Producatorilor nu le-a placut modul in care interpretase rolul si l-au scos cu totul din film. Seinfeld a inceput astfel sa-si afiseze talentul in spectacole de stand-up comedy pana in ziua in care a fost descoperit de un cautator de talente care lucra pentru celebra emisiune Tonight Show. De-aici incolo a urcat pe treptele succesului.
In ciuda carierei de succes din cadrul Ford Motor Company, neintelegerile avute cu presedintele si directorul Henry Ford Jr l-au adus pe Lee Iaccoca in situatia de a fi concediat. De la Ford, Iacocca a ajuns la Chrysler, intr-un moment in care compania se afla in pragul falimentului. 
Dupa contractarea unui credit enorm si cumpararea catorva din ideile sale mai vechi de la Ford, Iacocca a reusit sa repuna pe picioare gigantul auto. Asa a intrat in istorie drept omul care a salvat Chrysler de la faliment.
Dupa absolvirea facultatii, Mark Cuban a avut cateva joburi neinsemnate. Ultimul dintre ele a fost de vanzator la un magazin de calculatoare. Interesat mai degraba de a face afaceri pentru sine decat pentru altii, Cuban a fost concediat dupa ce, intr-una din zile, a uitat sa deshida magazinul. Fusese ocupat cu un proiect personal, un proiect care avea sa-i aduca o avere. La scurt timp dupa disponibilizare, Cuban a infiintat MicroSolutions, acumuland o avere de peste 2,4 miliarde de dolari.
Sursa: www.manager.ro